Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stadsteaterns uppsättning av ”Egenmäktigt förfarande” visas på SVT

Hösten 2019 spelades Lena Anderssons ”Egenmäktigt förfarande” på Helsingborgs stadsteater. Nu visas föreställningen på SVT.

Cecilia Borssén, Sanna Krepper, Jörgen Düberg och Sandra Redlaff i uppsättningen av ”Egenmäktigt förfarande”.Bild: Micke Sandström
Lena Anderssons prisade roman ”Egenmäktigt förfarande”, som handlar om Ester Nilssons relation med kulturmannen Hugo Rask, gavs ut 2013.
I september 2019 hade en scenföreställning baserad på boken premiär på Helsingborgs stadsteater. Dramatiserad av Karin Parrot-Jonzons och med Sanna Krepper, Jörgen Düberg, Cecilia Borssén och Sandra Redlaff i rollerna.
Jörgen Düberg som Hugo Rask och Sanna Krepper som Ester Nilsson.Bild: Micke Sandström
Föreställningen – som regisserades av Moqi Simon Trolin – blev både en publik- och kritikersuccé och filmades också för SVT:s räkning.
På lördag den 22 februari visas föreställningen på SVT klockan 19.35. Därefter kommer den att finnas på SVT Play under ett halvår framöver.
Jörgen Düberg, Cecilia Borssén, Sandra Redlaff och Sanna Krepper gör rollerna i ”Egenmäktigt förfarande”.i rollerna.Bild: Micke Sandström
Gå till toppen