Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Virusoro stoppar paratävling i Tokyo

Oron för coronaviruset gör att en testtävling inför Paralympics skjuts upp. Arkivbild.Bild: Jae C Hong/AP/TT
Oron för coronaviruset ställer nu in tävlingar i Japan där OS och Paralympics ska arrangeras i sommar. Den testtävling i paralympicsgrenen boccia som skulle ha hållits i Tokyo i nästa vecka är ”tillfälligt uppskjuten”.
Tävlingen skulle ha hållits i Ariakehallen, där gymnastiktävlingarna arrangeras under OS.
Coronaviruset sars-cov2 har krävt 2 000 dödsoffer i Kina och smittat 74 000 människor över hela världen, men hittills har OS- och Paralympicsarrangörerna avfärdat oron för att det ska påverka sommarens stora idrottsevenemang i Japan.
Japans paralympiska kommitté skriver i ett uttalande att det krävs ytterligare tid för att analysera hur coronaviruset påverkar idrottsmän och att tävlingen kommer att avgöras vid ett senare tillfälle.
Flera stora idrottsevenemang i Kina och andra delar av Asien har ställts in på grund av oron för coronaviruset, bland annat inomhus-VM i friidrott i Nanjing och ett formel 1-lopp i Shanghai. Dessutom har arrangörerna av Tokyo maraton bestämt att bara elitlöparna får tävla i årets upplaga som avgörs 1 mars. 38 000 motionärer stoppas från att springa.
Gå till toppen