Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

AIK pressade ”Löven” – men tvingas kvala

AIK med tränaren Roger Melin. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Nu är det helt klart att AIK tvingas kvala för att hänga kvar i hockeyallsvenskan. Jumbons öde blev definitivt i och med 2–3-förlusten borta mot Björklöven, ett nederlag som med fyra matcher kvar innebär att ”Gnaget” inte längre kan ta sig över det negativa kvalstrecket.
AIK, som i onsdags slog Västervik i lagets första match med Roger Melin som nygammal tränare, pressade i alla fall serieledaren rejält i Umeå. Oscar Nord och Emil Aronsson nätade inom loppet av 41 sekunder i mittperioden och utjämnade Björklövens 2–0-ledning från första perioden.
Men ”Löven” fick sista ordet när Olle Liss satte 3–2 med bara 1.20 kvar av tredje perioden.
Björklöven toppar tabellen tolv poäng före Modo, som hemmaslog Kristianstad med 6–5 först efter straffläggning. Adam Tambellini stod för ett mål och tre målpassningar under ordinarie tid och satte även den matchvinnande straffen.
Gå till toppen