Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Helsingborg

Kritiserad mottagning för missbrukare stängs i Helsingborg

150 patienter berörs när Capio slår igen mottagningar i Helsingborg och Landskrona. Den förstnämnda får kritik för att skriva ut medicin på löpande band.
Läs också Kritiserad mottagning för missbrukare stängs i Helsingborg
Vädret

SMHI: Nu är det vår i Skåne

Vintern kröp aldrig fram ur sovsäcken – en inte alltför bräcklig vår är nu verklighet, direkt efter den väldigt långa hösten. Klockan 19 på fredagskvällen utropar SMHI formellt vårens inträde.
Läs också SMHI: Våren är här
Skåne

Kvällspostens chefredaktör avgår

Magnus Ringman slutar som chefredaktör för Kvällsposten. ”Jag och Expressens nya chefredaktör har olika syn på väsentliga delar i uppdraget. Då är det bättre att avgå än att klamra sig fast”, säger Magnus Ringman till HD och Sydsvenskan.
Läs också Kvällspostens chefredaktör avgår efter oenighet med ledningen
Dygnet runt

Hon får årets Birgit Nilsson-stipendium

En skånsk mezzosopran tilldelas årets Birgit Nilsson-stipendium – som i år är extra stort. En anonym givare har fördubblat dess värde.
Läs också Lundasångerska får större Birgit Nilsson-stipendium
Sport

Frågetecken i Rögle inför nästa match

Éric Gélinas och Niklas Hansson saknades, Leon Bristedt tränade men dröjer med besked. Så är läget i Rögle inför bortamatchen mot Skellefteå.
Gå till toppen