Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös pengajubel – rikare än någonsin

Malmö FF har aldrig haft ett större kapital än nu.Bild: Michael Sohn/AP/TT
Malmö FF har aldrig haft mer pengar än nu efter två raka avancemang från Europa Leagues gruppspel. Enligt den allsvenska fotbollsklubbens årsredovisning för 2019 framgår att det egna kapitalet vid årsskiftet uppgick till drygt 512 miljoner kronor vilket är den högsta siffran i Malmös historia.
”2019 var åter ett år med ekonomiskt överskott för Malmö FF. Föreningen har passerat en halv miljard kronor i eget kapital, vilket bidrar till ekonomisk trygghet och möjliggör framtida investeringar”, säger klubbens ordförande Anders Pålsson i en kommentar.
Under året hade Malmö FF ett plusresultat på 16,2 miljoner kronor. I årsredovisningen för 2013 uppgick det egna kapitalet inte ens till 100 miljoner men med flera framgångsrika säsonger i både Champions League och Europa League har klubben ökat sina tillgångar väsentligt under 2010–talet.
Gå till toppen