Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nylander slog pappas målrekord

William Nylanders 2–0-mål mot Pittsburgh innebar inte bara hans 27:e mål för säsongen. Det betydde även att han nu har passerat pappa Michael Nylanders målrekord. – Kul att slå honom, säger ”Lill-Nyllet” efter Torontos 4–0-seger.

William Nylander gör sin målmässigt bästa säsong i NHL.Bild: Nathan Denette/AP/TT
Säsongen 2006–2007 var Michael Nylander som målfarligast i NHL med en notering på 26 mål för New York Rangers.
13 år senare är den forne storspelaren dock övertrumfad av sin egen son, William Nylander.
I den andra perioden hemma mot Pittsburgh fick den svenske 23-åringen ett fint skottläge i spel fem mot tre – och kunde från slottet trycka in sitt 27:e mål för säsongen.
Inför ett samlat pressuppbåd fick han efteråt frågan om hur det känns att vara bäst i familjen:
– Haha, det är väl strunt samma egentligen. Det betyder inte så mycket, men det var kul att slå honom, säger William Nylander.
Toronto ryckte upp sig rejält efter två raka förluster, vann med 4–0 och tog därmed revansch efter plumpen senast mot just Pittsburgh (2–5).
– En bra laginsats. Det här var vad vi behövde efter två usla matcher. Fortsätter vi spela så här så ser det bra ut, säger Nylander.
Totalt står ”Lill-Nyllet” nu på 53 poäng efter 60 matcher (27+26). Hans tidigare toppnotering från grundserien i NHL är 61 poäng, vilket han nådde både 2016–17 och 2017–18.
Gå till toppen