Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera inbrott och stölder i Lerberget i början av veckan

Inbrott i bilar och garage har inlett veckan i Lerberget. Gärningspersonerna har bland annat kommit över verktyg, maskiner och cyklar.

Tjuvar har härjat i Lerberget och andra områden i Höganäs under början av veckan. Natten mellan måndag och tisdag krossade någon en ruta på en bil på Sädesvägen i Lerberget och stal verktyg, gps plus batteriladdare ur fordonet.
På samma gata och under samma natt försvann en såg, borrmaskin och laddare ur ett annat fordon.
– Där ett par stölder ur hantverksbilar som rapporterats och det sticker inte ut. Men det tillsammans med andra bilinbrott, vanliga inbrott plus det här med rattarna, så blir summan av inbrott många, säger kommunpolis Helen Alexandersson.
Men hon tycker inte att stölderna ur hantverksbilar är uppseendeväckande under den här veckan. Helen Alexandersson säger att samma hände i Jonstorp för ett par veckor sedan.
– Det blir tyvärr ett smörgåsbord för tjuvarna och det är svårt för ägarna att tömma bilarna.
På måndagen var det också ett inbrott i ett garage på Skördevägen i Lerberget, det är fortfarande oklart om och i så fall vad som stulits. På tisdagen försvann två låsta cyklar ur ett annat garage i Lerberget.
Under den gångna helgen var det också inbrott i en bil på Viaduktsgatan i Höganäs. Bytet blev där en display till en backkamera. Ett inbrott i ett fritidshus på Sjöhagsvägen i Farhult upptäcktes i tisdags kväll. Någon har tagit sig in genom att bryta upp en balkongdörr. Det är i nuläget oklart vad som stulits.
Polisen håller på att kartlägga stölderna uppger Helen Alexandersson.
– De har varit koncentrerade till vissa orter i kommunen. Så där har vi tillsammans med Securitas en ökad tillsyn.
Gå till toppen