Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HD i stor satsning – sänder alla Eskils och BoIS seriematcher

Här en glad nyhet till alla fotbollsintresserade: HD-sporten kommer att livesända Landskrona BoIS och Eskilsminnes seriematcher under säsongen.

Landskrona BoIS Hampus Ferhm och Eskilsminnes Filip Lundeberg sida vid sida.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Landskrona BoIS och Eskilsminne IF är de nordvästskånska lagen i Ettan södra. Säsongen 2020 kommer vi att livesända alla deras hemma- och bortamatcher på hd.se.
– Vi är glada att kunna presentera den här satsningen, säger HD:s redaktionschef Marcus Ekdahl. HD har alltid haft en tradition av en stark lokal sportbevakning. Vi verkar i en region med många elitlag och utövare på toppnivå. Därför känns det bra att kunna bredda denna bevakning och ge våra sportintresserade prenumeranter fler möjligheter att följa livesänd fotboll.
Satsningen har blivit verklighet genom att HD:s ägare Bonnier News tillsammans med lokalmediekoncernen NTM förvärvat sändningsrättigheterna för Ettan i tre år framöver. För Helsingborgs Dagblads prenumeranter innebär det goda nyheter. Den som har ett premiumabonnemang kommer att kunna ta del av alla Eskilsminnes och Landskrona BoIS seriematcher under 2020. Matcherna ska livesändas på hd.se och kommer inte att kosta något extra (däremot kommer det att ges möjlighet att köpa enskilda matcher).
Via produktionspartnern Sportsground kommer produktionerna av de här matcherna att höjas till samma nivå som till exempel Hockeyallsvenskan.
– BoIS var nära att gå upp i superettan förra säsongen och ser ut att bli ett topplag även denna säsongen. Eskilsminne har slagit sig in i Svenska cupen i år igen och är en stor klubb i Helsingborg. Det känns väldigt bra att kunna erbjuda alla deras matcher till våra prenumeranter, säger Marcus Ekdahl.
Den 4 april är det premiär i Ettan södra. Eskilsminne tar då emot Qviding och Landskrona BoIS möter Skövde på bortaplan.
Gå till toppen