Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kaos i Bundesliga – banderoller avbröt match

Bayern München körde över Hoffenheim med 6–0 på bortaplan – men det var inte det förkrossande segersiffrorna för bortalaget som det talades mest om efter matchen.

Bayern Münchens sportchef Hasan Salihamidzic gestikulerar mot klubbens fans i bortamötet med Hoffenheim på Rhein-Neckar Arena.Bild: Tom Weller/AP/TT
Mötet avbröts efter 65 minuters spel, vid ställningen 0–6, då tillresta Bayern München-fans vecklade ut banderoller med kritiska synpunkter i förolämpande ordalag gentemot Hoffenheims ägare Dietmar Hopp.
Hopps tunga investeringar i Hoffenheim, som har hjälpt klubben upp från de lägre divisionerna till högstaligan, har gjort honom till en impopulär person bland de tyska fotbollssupportrarna. Bland annat har han anklagats för att bryta mot den så kallade 51-procentsregeln, som ska garantera föreningsdemokratin inom en klubb.
Banderollerna på Rhein-Neckar Arena fick Bayern Münchens tränare Hans-Dieter Flick och flera spelare att springa bort mot bortasektionen och vädja till sina fans att ta ned meddelandet.
Efter 77 minuter valde domaren att bryta matchen till följd av supportrarnas beteende. Matchen kom efter cirka 20 minuters avbrott igång igen – men då valde spelarna att bara vänta ut klockan eftersom matchen sedan länge var avgjord.
Enligt nyhetsbyrån Reuters har en Borussia Dortmund-supporter tidigare i februari stängts av i två säsonger och bötfällts med 50 000 euro, drygt en halv miljon kronor, för en liknande banderoll riktad mot Hoffenheim.
Gå till toppen