Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunen miljonsatsar för tryggheten

Perstorps kommun satsar på trygghet. Med en budget på 6,5 miljoner kronor ska nu områden som upplevs som otrygga rustas upp och smyckas med än mer belysning.

Perstorps kommunalråd Torgny Lindau (PF) vill inte blunda för den upplevda otryggheten. Kommunen lägger nu miljoner kronor för att rusta området vid Centralskolan.Bild: Annsofie Wieland
Till en kostnad på 6,5 miljoner kronor ska nu Perstorps tätort rustas upp. Det är kommunen, med hjälp av bidrag från Boverket, som nu ska se till så att gång- och cykeltunnlar upprustas och att miljön vid idrottshallen förbättras.
– Området kring Centralskolan och Tjäderstigen har upplevts som otrygg under många år, därför ska vi inte blunda för problemet, utan nu verkligen ta tag i det. Vi har redan satt upp belysning längs Tjäderstigen. Därefter ska gång- och cykeltunneln under Oderljungavägen rustas upp och förses med ny belysning, som utsmyckas av skoleleverna, säger kommunalrådet Torgny Lindau (PF).
Norr om Tjäderstigen, vid grönområdet, ska även en tillgänglighetsanpassad lekplats tillkomma.
– Det blir en satsning som får igång hela området. Där kommer vi bland annat sätta upp gungor, en snurrkarusell och grillplatser, berättar Torgny Lindau.
Perstorps kommun gör nu satsningen, utöver trygghetsfrågan, som ett led i att få Perstorp att växa. Förhoppningen är att dels öka antalet fler nöjda invånare, men också se till så att inflyttningen stärks i kommunen. Därför ser Torgny Lindau området kring Tjäderstigen som extra intressant.
– Bostadsområdena vid skolan och Tjäderstigen har inte varit tillräckligt intressant, då många har upplevt det som otryggt. Kan vi nu satsa där, så är jag övertygad om att fler väljer att bosätta sig där. Men mer är på gång. Det här är en av flera insatser som visar att kommunen vill satsa på utveckling och att öka tryggheten för våra invånare, säger han.
I satsningen har Perstorps kommun tagit sina invånare till hjälp, och under föregående år bjöd man in dem till en invånardialog. Utöver otryggheten vid Tjäderstigen, menade man att fastigheten Jägaren 1, med sina 72 lägenheter och butiker, behövdes rustas upp. Fastigheten har nu köpts av Perstorps Bostäder, som i sin tur kommer att rusta upp fastigheten och förse den med belysning. Bostadsbolaget lovar också att ordningen i miljörummen ska ses över.
Gå till toppen