Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu avgörs miljonstriden efter strömavbrottet

Höganäs Energi vill ha betalt för den ersättning man betalat till sina kunder vid det stora elavbrottet den 6-7 juni 2018. Men Öresundskraft som äger kraftledningsstolpen som mejades ner av en lastbilschaufför vill inte betala. På måndagen möttes parterna i Helsingborgs tingsrätt.

Lastbilschauffören pratade i mobil när han körde av vägen och mejade ner Öresundskraft stolpe på nationaldagen 2018. Det gjorde att hela Kullabygden blev utan elförsörjning i 17 timmar.Bild: Polisen
Tvisten handlar om de 18,2 miljoner kronorna som Höganäs Energi betalade ut när ett nästan 17 timmar långt elavbrott lamslog Kullabygden den 6-7 juni för två år sen. På kvällen den 6 juni kördes en kraftledningstolpe ner av en mobilpratande lastbilschaufför på väg 107 utanför Nyvång. Stolpen ägs av Öresundskraft och när den föll bröts strömmen i de båda huvudledningarna som förser Kullabygden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen