Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Psykisk ohälsa ska mötas tidigt

Maria Gustavsson är ny elevhälsochef i Höganäs kommun.

”Elevhälsans roll är viktig och spännande.”
Maria Gustavsson är ny elevhälsochef i Höganäs kommun.
Vad har du för bakgrund?
– I grunden är jag lärare i idrott, svenska och matte, men jag har arbetat även som rektor och biträdande rektor. Senast kommer jag från en tjänst som ansvarig för elevhälsan i Markaryds kommun. Jag har alltid tyckt att elevhälsans roll är viktig och spännande. Men jag tycker fortfarande mycket om att undervisa. Jag kommer att tillbringa mycket tid ute på skolorna och möta elever och personal för att inte tappa den biten.
Hur mår skoleleverna i Höganäs?
– Det är alldeles för tidigt för mig att säga. Jag arbetar med att sätta mig in i den frågan och kommer att göra en kartläggning. Men nationellt sett finns det ett problem med allt fler unga som lider av psykisk ohälsa. Jag tror på att arbeta i ett tidigare skede, redan med små barn, för att möta den utvecklingen.
Hur gör man det?
– Genom tätare kontakter och samverkan mellan skola, föräldrar, socialtjänst och BUP.
Varför sökte du dig till Höganäs?
– Jag ville arbeta i en lite större kommun, tidigare har jag jobbat i bland annat Örkelljunga, Bjuv och Markaryd. I små kommuner måste man göra lite av varje och men nu vill jag ha ett renodlat uppdrag. Och så var det var något i annonsen som lockade. När jag sedan hade varit på intervju blev jag övertygad för alla är så trevliga.
Gå till toppen