Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dansare från Perstorp i discomusikal

Dansaren Kenny Lantz tog sina första steg på ABF:s kurser i Perstorp. I höst spelar han musikal i Stockholm – i en scenuppsättning av Saturday night fever.

Kenny Lantz i förgrunden, spelar med Samuel Fröler, Suzanne Reuter och David Lindgren i musikalen Saturday night fever i Stockholm.Bild: Axel Öberg
Kenny Lantz är med som dansare på artisten Danny Saucedos turné. När det var dags för premiär i Helsingborg i februari kändes det lite extra.
– Det var kul.
Helsingborg är ganska nära hemmaplan för Kenny Lantz som är uppvuxen i Perstorp. Här bor hans föräldrar och farföräldrar. I Perstorp gick Kenny Lantz på Parkskolan och Centralskolan. På fritiden hittade han fram till sitt stora intresse som också skulle bli en karriär.
– Jag gick på danskurser i ABF kulturhus i Perstorp. Efter det fastnade jag för dansen och bestämde mig för att söka till dansgymnasium.
Han sökte och kom in på Lunds dans- och musikalgymnasium, där han var inriktad på dans. Något år efter studenten blev Kenny Lantz engagerad som dansare när Eurovision song contest gick i Malmö 2013.
– Efter det har det bara rullat på, säger Kenny Lantz.
Idag är Kenny Lantz 27 år och bor i Stockholm, men håller kontakten med sin gymnasieskola.
– Jag kommer tillbaka dit varje år och håller workshop.
Han har bland annat varit dansare i Idol och medverkat i koreografen Fredrik Rydmans uppsättningar av baletterna Svansjön och Våroffer med originalmusik, men koreografi i streetdance-stil.
I september är det premiär för musikalen Saturday night fever på Chinateatern i Stockholm, en scenversion av filmen från 1977. Där har Kenny Lantz en ledande roll bland de sex dansarna.
Originalet. John Travolta i filmen Saturday Night Fever från 1977.Bild: Scan-Foto
– Jag ansvarar för att hålla kolla på allt Ska hålla koll på allt som händer runtomkring.
Medspelare är bland andra David Lindgren som Tony som lever för att vara kung på dansgolvet, John Travoltas roll i filmen. Tonys föräldrar spelas av Suzanne Reuter och Samuel Fröler.
Gruppen Bee Gees hitlåtar som ”Stayin' alive”, ”More than a woman” och ”How deep is your love” är ljuv nostalgi för många som minns när filmen kom. För Kenny Lantz är musiken och stilen nya bekantskaper.
– Jag är taggad på att lära mig discodanser, Jag är född på 90-talet, så det är min chans att lära mig, säger han.
Men innan det är dags för discomusikal har Kenny Lantz några föreställningar kvar på turnén med Danny Saucedo, som slutar i Malmö i maj.
– Det är mycket dans i föreställningen.
Gå till toppen