Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Munskydd och handsprit bristvaror på apoteken i Ängelholm

Samtliga munskydd är slutsålda på samtliga apotek i Ängelholm – trots att munskydd inte skyddar den som är frisk från coronasmitta.

Hyllan för handsprit gapar tom. I väntan på nya leveranser rekommenderar Louise Millycke, chef för Apoteket Kronan, tvål och vatten.Bild: Kristian Nilsson
Efterfrågan på munskydd och handsprit har de senaste veckorna varit stor på Ängelholms apotek. På tisdagen var munskydden slut överallt medan Apotek Hjärtat på Ängelholms sjukhus var det enda som kunde uppbringa handsprit.
– Både handspriten och munskydden är slut, men vi gör vad vi kan för att få tag på fler. Nya leveranser är på väg, säger Louise Millycke, chef på Kronans Apotek på Storgatan.
Hennes bästa råd i influensa- och coronatider är att tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
– Tvål och vatten är det bästa, även om det ju inte är så lätt att ha med sig alltid. Och munskydd skyddar inte den som är frisk från coronavirus, säger Louise Millycke.
Den som är sjuk kan däremot i viss mån skydda sin omgivning från besmittade vätskepartiklar vid hosta och nysningar.
Louise Millycke är chef på Kronans Apotek på Storgatan i Ängelholm.Bild: Kristian Nilsson
Gå till toppen