Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tränarprofilen lägger av – efter sjutton år

Conny Camper är en av nordvästra Skånes stora idrottsledare, men nu slutar han som tränare i sin moderklubb. "Det är ett bra läge att lämna över", säger Camper.

Conny Camper började som innebandytränare för snart trettio år sedan och under sjutton säsonger har han coachat Åstorp/Kvidinges herrlag. Men nu lägger han av.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
En innebandy-epok går i graven. Efter imponerande sjutton år som A-lagstränare i Åstorp/Kvidinge har nämligen Conny Camper bestämt sig för att lägga av. Två allsvenska omgångar återstår, sedan får någon annan ta över.
– Jag har varit nära att sluta ett par gånger, men nu känns det helt rätt. Vi har gjort vår bästa säsong och jag känner att jag lämnar över något som är i bra skick. Det känns tryggt, säger Conny Camper när han berättar om sitt beslut.
Conny Camper är utan tvekan en av de stora och mest långlivade ledarna inom nordvästskånsk idrott. Frånsett en tvåårig sejour i Landskrona – när klubben gjorde en seriös satsning mot SSL – har Camper varit Åstorp/Kvidinge trogen. Ledarbanan inleddes som tränare för damlaget; då var Conny bara 18 år, och sedan början av 2000-talet har han haft hand om klubbens herrlag.
– Då låg vi i division 4, nu har vi för andra gången klarat oss kvar i allsvenskan. Det är klart att det varit en enorm utveckling och det har varit en härlig resa att få vara med om.
Conny Camper har alltid engagerat sig till hundra procent och eftersom han samtidigt jobbar heltid med ett "vanligt" jobb har det varit tufft att få ihop livspusslet.
– Jo, och det är ju därför jag valt att trappat ner. Jag måste få mer tid till mina barn och deras fritidsaktiviteter, simningen, fotbollen och innebandyn. Och så hoppas jag att jag själv ska hinna med att spela lite mer padel...
Samtidigt tänker han naturligtvis inte lämna sin moderklubb, helt och hållet. I ett första skede har Camper lovat att stötta upp den nye sportchefen Ola Svensson Rolf och först på agendan gäller det att hitta Conny Campers ersättare som A-lagstränare.
– Christian Hägerström blir kvar i ledarstaben, som varit min assisterande tränare, och det känns tryggt, säger Camper själv. Så det är ingen panik, men vi ska träffa några spännande namn den närmaste tiden och vi hoppas att det här ska vara klart ganska snart. Kanske innan serien är slut.
På lördag har Åstorp/Kvidinge hemmamatch mot Fagerhult och helgen därpå avslutas allsvenskan mot Lillån, uppe i Örebro. Där och då tackar Conny Camper samtidigt för sig...
Gå till toppen