Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

16-åring frias för storbranden i Hässleholm

Branden vid tågstationen i Hässleholm orsakade skador som kostade nära 20 miljoner kronor att reparera.Bild: Johan Nilsson/TT
En 16-årig flicka som stod åtalad för att ha startat storbranden vid tågstationen i Hässleholm i augusti förra året frias från grov allmänfarlig vårdslöshet.
Enligt åtalet orsakade hon branden genom att kasta cigarettfimpar som startade en brand i en lagerbyggnad intill stationen. Men Hässleholms tingsrätt bedömer att det inte är ställt bortom rimligt tvivel att det var hon som orsakade branden.
Däremot döms flickan, tillsammans med fyra andra ungdomar, för olaga intrång i lagerlokalen och ringa narkotikabrott. Flickan och två av ungdomarna döms till ungdomsvård medan de två andra döms till dagsböter.
Branden intill järnvägsspåren stoppade all tågtrafik genom Hässleholm i nästan en vecka, vilket påverkade uppskattningsvis 680 000 tågresenärer, enligt åtalet. Skadorna och följdskadorna kostade nära 20 miljoner kronor att reparera.
Gå till toppen