Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Röstande helsingborgare räddade en halv miljard om året

Helsingborgarna röstade aldrig mot välfärden som en politiker klumpigt uttryckte sig efter valet, utan räddade hem en halv miljard om året till staden som görs sig gott till välfärden. Det skriver Joachim Samuelsson.Bild: Sven-Erik Svensson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Det är glädjande att vi nu får positiva signaler från Rådhuset kring Helsingborgs ekonomiska ställning. Kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson redovisade 28/2 på sociala medier att stadens resultat 2019 är starkt och att det finns få andra svenska städer som matchar soliditeten på 69 procent. Likaså talade stadens ekonomidirektör Ulf Krabisch i gårdagens artikel (hd.se 28/2) om en fantastisk ekonomisk ställning, och att han inte alls är orolig för läget. Som helsingborgare är jag uppriktigt glad över att vi börjar få en mycket mer positiv bild av läget än vad som redovisades inför folkomröstningen om Öresundskraft. Där fick politikerna det att låta som att om vi inte sålde så hade helsingborgarna röstat mot välfärden och att man troligen måste kompensera med skattehöjningar. Känns underligt att retoriken kan svänga så snabbt bara på några veckor, men eftersom det är till det bättre så är det väl bara att tacka och ta emot.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen