Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tränarveteran gör comeback i Ängelholm

En gammal bekant återvänder till tränarbänken när ÄFF fortsätter sitt nybygge mot division 1 och eliten.

En typisk bild på Kalle Björklund, när han eldar på sina spelare i Öster.Bild: KRISTER ANDERSSON
När Ängelholm gör en spännande satsning mot eliten bygger den på ett väldigt ungt och lovande spelarmaterial. Men nu har klubben också förstärkt med en ytterst rutinerad kraft på bänken. 66-årige Kalle Björklund gör nämligen comeback i ÄFF, som assisterande tränare.
– Vi behövde komplettera ledarteamet, eftersom Mattias Adelstam har problem att komma loss till alla träningar och matcher. Jag ser det här som en dunderlösning på alla sätt, säger Roar Hansen, sportchef och huvudansvarig tränare i ÄFF.
Kalle Björklund behöver egentligen ingen närmare presentation, efter alla sina år på elitnivå. Men vi kan väl i alla fall konstatera att den gamle landslagsbacken (som hade tre SM-guld i Öster, som aktiv) kamperat ihop med Roar Hansen i såväl Landskrona som i Helsingborg. Och 2017 var Björklund ansvarig för ett helt uträknat ÄFF-lag, som mot alla odds klarade sig kvar i division 1.
– Vi trivs ihop och vi har en historia ihop. Dessutom känner Kalle klubben och de flesta spelarna sedan tidigare, så han får en kort startsträcka, säger Roar Hansen.
Ifjol var Kalle Björklund tränare för division 3-laget Laholm, när han på hösten hoppade in, som assisterande tränare, och räddade kvar Öster i superettan. Nu kompletterar han ett tränarteam där, förutom Roar Hansen och Mattias Adelstam, även Matt Pyzdrowski, som ansvarar för målvakterna, och Dan Norberg, fysexpert, ingår.
– Vi har satsat på hemvändare och även där passar Kalle in perfekt. Han var ju tränare för ett ungdomslag för tio år sedan och han hade A-lag för bara något år sedan.
Ängelholm möter för övrigt IFK Malmö under lördagen, ute på Fridhemsparken, vid ishallsområdet. Då saknas Kalle Björklund, som är på utlandsresa just nu och inleder sitt jobb med ÄFF först torsdag nästa vecka.
Gå till toppen