Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter fackens larm: Arbetsmiljöverket tvingar Hörby att agera

Arbetsmiljöverket tvingar Hörbys kommunledning att ta itu med arbetsmiljön och hjälpa pressade medarbetare. Samtidigt har stämningen i kommunhuset förvärrats sedan ledande SD-politiker påstått att arbetsmiljölarmet är en politisk attack.
– Ibland kanske man måste ner i ett verkligt bottenhål innan man tillsammans kan bygga upp något bra, säger skyddsombudet Maria Westlund.

Hörbys kommunalråd Cecilia Bladh in Zito (SD) uttalade sig om fackens kritik i samband med senaste fullmäktigemötet. ”Vi har inte fått in några anmälningar om kränkningar. Vi önskar att de som i framtiden har klagomål och önskemål går den rätta vägen och inte via media”, sa hon då.Bild: Bengt Arvidson
För en dryg vecka sedan genomförde Arbetsmiljöverket sin inspektion på kommunledningskontoret i Hörby, en följd av larmrapporten från tre fackförbunds skyddsombud.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen