Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Har du inte blivit tillfrågad om heltidstjänst är du ganska säkert en man.”

Beslut att jobba deltid behöver tas i ett jämställt samhälle där inte kvinnor förväntas bära det största ansvaret för arbetet med hem och familj. Det skriver Tina Christensen, ordförande för Kommunals Skåneavdelning.

För oss i Kommunal, som i Skåne representerar 65 500 medlemmar varav drygt 80 procent är kvinnor, är heltid i allra högsta grad en fråga om jämställdhet, skriver Tina Christensen.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Brukar du få frågan hur många procent du vill arbeta när du fått ett nytt jobb? Inte? Då kanske du inte arbetar i ett kvinnodominerat yrke. Och du jobbar säkert inte inom vård och omsorg.
För oss i Kommunal, som i Skåne representerar 65 500 medlemmar varav drygt 80 procent är kvinnor, är heltid i allra högsta grad en fråga om jämställdhet. Hur mycket du arbetar påverkar inte bara din ekonomiska självständighet utan också din frihet och din pension.
Medelarbetstiden för en kvinna som arbetar inom vård och omsorg är 34,8 timmar i veckan. Inom äldreomsorgen arbetar sex av tio deltid. Det vanligaste skälet till deltidsarbete är att det inte förekommit något erbjudande om heltid. Det kan jämföras med mansdominerade branscher där heltid alltid är norm. Män inom byggindustrin arbetar i genomsnitt 40,9 timmar per vecka och män inom verkstads- och tillverkningsindustrin arbetar 39,3 timmar i veckan. Uppgifterna kommer från Statistiska centralbyrån, SCB.
Har du inte blivit tillfrågad om du vill ha heltidstjänst är du alltså ganska säkert en man. Är du det, fick du heltid.
Kanske tänker du att det är upp till var och en hur mycket man vill jobba. Inom Kommunal tänker vi att det handlar om strukturer, på jobbet och hemma, och om hur arbetet är organiserat. Det handlar om jämställdhet i arbetslivet, jämställda löner, jämställda pensioner, jämställd föräldraledighet, jämställd vardag. Ett jämställt samhälle.
Vilka är då argumenten mot heltid?
• Människor orkar inte jobba heltid i vården.
• Det går inte i de verksamheter som berörs, till exempel äldreomsorgen och som personlig assistent. Det är stressigt nog att arbeta 75 procent. Arbetsbelastningen är för hög. Schemat går inte ihop. Alla som ska ha heltid måste jobba på flera olika arbetsplatser.
• Alla måste få bestämma själva över sina egna liv.
Självklart ska alla få bestämma över sina egna liv, om besluten verkligen är självständiga. Till exempel ett beslut som inte grundas på att arbetsgivaren organiserar arbetet med delade turer, där arbetsdagen delats upp i två pass med uppehåll emellan, på hopplös schemaläggning och orimligt hög arbetsbelastning.
Beslut att jobba deltid behöver tas i ett jämställt samhälle där inte kvinnor förväntas bära det största ansvaret för arbetet med hem och familj. Det behöver vara ett beslut som inte omöjliggörs av strukturer i samhället som sätter käppar i hjulet för kvinnors möjligheter.
Kommunal har gjort en överenskommelse med Sveriges Kommuner och Regioner om att heltid ska vara norm senast 2021. 
Heltidsarbete är en jämställdhetsfråga.
Kommunal arbetar för att heltid ska bli norm, oavsett kön, yrke och bransch. Allt för att människor ska kunna vara ekonomiskt självständiga och få en anständig pension.
Debatten kring jämställdhet behöver breddas till att handla även om de begränsande strukturer som finns i arbetslivet och i människors privatliv.
Tina Christensen, ordförande för Kommunals Skåneavdelning.
Gå till toppen