Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Corona gör att Eldfesten ställs in i Malmö

Med anledning av coronaviruset och oron kring spridningen av det ställer Riksteatern in Eldfesten 2020. I Malmö skulle festen ha ägt rum i Folkets Park.

Eldfesten firas i Kungsträdgården i Stockholm 2018. På grund av oro för smittspridning ställs årets upplaga av evenemanget in av Riksteatern. Arkivbild.Bild: Hossein Salmanzadeh/TT
I Stockholm skulle evenemanget för andra året i rad ha ägt rum på Skansen. Förra veckan fattade arrangörerna i Göteborg beslutet att ställa in firandet på Heden i Göteborg och nu väljer även arrangörerna i Malmö Folkets Park att ställa in evenemanget den 17 mars.
”Efter nära dialog med vår publik, våra föreningar samt internationella artister och gäster har vi fattat beslutet att ställa in Eldfesten 2020. Vi har alla ett ansvar att förhindra fortsatt smittspridning och måste ta det säkra före det osäkra. Det känns såklart jättetråkigt då Eldfesten är en årlig tradition med artister i världsklass och en fantastisk gemenskap, säger Dritëro Kasapi, teaterchef Riksteatern, i ett pressmeddelande.
Eldfesten, eller ”Chaharshanbeh suri” som det heter på persiska, är en icke-religiös högtid som har firats i flera tusen år, trots förbud i vissa länder. Det är en del av det iranska nyåret Nouroz.
Gå till toppen