Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Villa Brunnby bäddar för fler besökare

110 bäddar fördelade på 3500 kvadratmeter. I påsk öppnar familjen Lavré för visning i det renoverade Brunnby gård.

Mats Lavré i den blivande matsalen i Villa Brunnby.Bild: Tove Scherman
Paret Linda och Mats Lavré föll pladask för Brunnby Gård när de passerade förbi på väg mot Mölle våren 2018.
– Vi måste stanna och titta sa jag till min fru, det såg ju helt fantastiskt ut, men då hade jag inte en aning om att det var till salu. Det tog hon reda på i bilen, berättar Mats Lavré.
Sedan tog det ungefär en vecka för Helsingborgsparet att skriva under alla papper för att köpa Brunnby Gård. Det som då hade varit flyktingförläggning i några år bestod av slitna hotellrum och en stor, fallfärdig spaanläggning.
Paret Lavré, som tidigare drivit hotell Lilla Strandgatan i Helsingborg, växlade upp med det som nu förvandlas till Villa Brunnby, en konferensanläggning i ljus herrgårdsstil.
De 3500 kvadratmeter som varit både sjukhem och hotell genomgår en omfattande renovering både invändigt och utvändigt. Huvudentrén ska flyttas till det stora husets östra sida. 110 bäddar ska fördelas på ungefär 50 hotellrum.
Bilden är från sommaren 2018 när familjen Lavré precis hade tagit över Brunnby gård. Från vänster syns Filippa, Mats, Linda och Fabian Lavré.Bild: Göran Stenberg
Mats Lavré visar runt i den stora matsalen som löper ut mot rummet som ska inhysa reception och lounge.
Samtliga fönster i det stora huset från 1896 har bytts ut. Spaanläggningen ska både renoveras och byggas ut med utomhuspool, gym och rum för avslappning.
– Vi riktar oss till grupper och sällskap. Det är konferenser, bröllop och fester vi i första hand tänker oss här, säger Mats Lavré.
Han är företagare och äger parfymeri och skönhetskliniken Electa med säte i Helsingborg.
– Vi planerar att ha en salong i anslutning till vårt spa där bruden kan bli sminkad och får håret uppsatt, säger Mats Lavré.
I den 20 000 kvadratmeter omgivande parken ser han möjlighet att hålla vigsel. Linda Lavré är jurist och vigselförrättare.
– Utsikten över fälten är fantastisk. Kommer man bara upp en liten en bit, till exempel i matsalen, så ser man havet.
I stark kontrast till den herrgårdsliknande anläggningen med fine dining-restaurang som paret strävar efter ligger Holy Smokes Black Barn. Paret Lavré hyr sedan förra året ut ladan till Johan Fritzell som inför sommaren planerar flera arrangemang.
– Med Back Barn och Holy Smoke kan vi erbjuda en bredd här som vi verkligen tror på, säger Mats Lavré.
Under påskveckan öppnar Mats och Linda Lavré för visning i Villa Brunnby. Invigningen av anläggningen i sin helhet planeras i september.
Gå till toppen