Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Örkelljungamäklare fick branschpris

Kristoffer Andersson blev Årets stjärnskott på fastighetsmäklarnas stora gala i Stockholm. Juryn valde honom framför två Stockholmsmäklare.

Kristoffer Andersson fick en av nio utmärkelser på bostadsgalan, som hölls i den klassiska vinterträdgården på Grand Hôtel.Bild: Pressbild: André Garcia
På torsdagen 5 mars bjöd bostads-sajten Hemnet in till Sveriges största bostadsgala Guldhemmet på Grand Hôtel i Stockholm. Ett av de nio utmärkelserna som delades ut gick till Örkelljungabon Kristoffer Andersson, verksam som mäklare på Länsförsäkringars fastighetsförmedling i Örkelljunga.
I juryn satt företrädare för mäklarsamfundet, fastighetsmäklarsamfundet och andra branschföreträdare. Priserna är baserade både på nomineringar och försäljningsstatistik.
Priset som ”årets stjärnskott”, ett hus i mässing, står nu på mäklarkontoret i Örkelljunga och glänser.
– Jag är lite överraskad själv. Det är kul att vi landsortsmäklare också kan hävda oss i en sådan här tävling, säger han.
I motiveringen står att Kristoffer Andersson, trots att han fick sin mäklarlicens så sent som i juli förra året, snabbt klättrade upp bland de tio bäst säljande mäklarna i sin egen kedja.
– Jag tävlade mot två killar från Stockholm som gjort helt abnorma resultat både vad det gäller försäljningsvärde och antal. Där har jag ju inte en chans. Men de har gjort jämförelsen mot de möjligheter man har, säger Kristoffer Andersson.
Som 38-åring har han hunnit med tio år inom försäljning i telebranschen innan han träffade sin nuvarande chef Henrik Linderos och halkade in på mäklarbanan.
– Min chef har gett mig alla förutsättningar för att lära mig yrket. Vi träffades en måndag, på torsdagen började jag skolan och jobbade sedan 50 procent under uppdragsutbildningen. Det var en häftig resa.
Under andra halvåret sålde han flest hus av alla mäklare i Örkelljunga, 35 stycken. Detta i relation till att han arbetar i en kommun med 10 000 invånare. Men där vill han inte ta all ära själv.
– Man får se det som ett lagarbete.
Att arbeta på hemorten ser han bara som en fördel, med en större variation jämfört med att vara storstadsmäklare.
– Här finns en mångfald av bostäder, jag har försäljningsuppdrag från hus för 200 000 kronor med hål i taket till livsstilsboende på Woodlands för fyra miljoner. Och så har vi bostadsrätter och en hel del fritidshus där emellan.
Trenden just nu är att allt fler kommer från andra kommuner för att buda på både villor och fritidshus på orten.
– Vi har haft en rivstart på året och ser både snabba försäljningar och en ökning i budgivningar. Jag tror att många utanför Örkelljunga börjat upptäcka att man får mycket mer för sina pengar här.
Gå till toppen