Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

35 nya coronafall i Skåne det senaste dygnet

Det senaste dygnet har 35 nya fall av covid-19 konstaterats i Skåne. Det meddelar Region Skåne under onsdagen. Siffran innebär en fördubbling av antalet kända fall i Skåne, som nu ligger på 60.

"Vad vi vet har alla koppling till resa, bland annat till Italien och Österrike. I dagsläget finns inga indikationer på samhällsspridning i Skåne, men vi har beredskap och planerar för en sådan utveckling", säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne, i ett pressmeddelande.
Hon uppmanar allmänheten att vara noga med handhygienen, att stanna hemma vid symptom på luftvägsinfektion, samt att undvika att träffa äldre personer och andra som är sårbara.
Under tisdagen höjde Folkhälsomyndigheten risknivån för samhällsspridning i Sverige till den högsta nivån. Region Skåne meddelar att man följer situationen noga och att man nu kraftsamlar för att kunna hantera den.
Situationen "påverkar all verksamhet inom den skånska hälso- och sjukvården och kräver omfattande arbetsinsatser från alla delar av organisationen", skriver man.
Ett beslut har därför fattats att verksamheterna bör vara restriktiva när det gäller möten, resor och konferenser.
"Vi måste hushålla med våra resurser och låta våra medarbetare fokusera på verksamheten. Därför är det viktigt att vi prioriterar tillgänglighet och uthållighet och också överväger vilka möten, utbildningar och konferenser som i det här läget är nödvändiga eller kan senareläggas", säger regiondirektör Alf Jönsson.
Gå till toppen