Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart med Skånederby utan publik: ”Nu kommer ishockeyn i andra hand”

Skånederbyt mellan Rögle och Malmö spelas inför tomma läktare, men hur det blir med SM-slutspelet bestäms först under torsdagen. Det beskedet kom efter SHL:s krismöte sent på onsdagskvällen.
– Det här är enormt tråkigt såklart, säger Rögles klubbdirektör Daniel Koch.

Rögles klubbdirektör Daniel Koch,Bild: MATHILDA AHLBERG
Risken för spridning av coronaviruset i Sverige har höjts till ”mycket hög”. Under onsdagen införde regeringen ett skapt förbud mot sammankomster med fler än 500 personer, vilket får stora konsekvenser. Det slår hårt mot idrottens värld – däribland ishockeyn.
Representanter från de olika klubbarna samt SHL:s ledning satt i flera krismöten innan ett beslut förmedlades. En omgång återstår av grundserien och det är klart att de matcherna kommer att spelas utan publik. Endast personal som behövs för att genomföra evenemangen tillåts att komma in, samt ackrediterade medier. Matcherna kommer att tv-sändas som vanligt.
– SHL har följt utvecklingen noga sedan start och följer myndigheternas rekommendationer i frågan. Med lagstiftningen om att begränsa publika evenemang så kommer den sista grundserieomgången under torsdagen ske inför tomma läktare, säger Anders Källström, ordförande SHL i ett pressmeddelande.
Det innebär att slutomgången av SHL, då Rögle möter Malmö hemma i ett Skånederby som var slutsålt, kommer att spelas inför tomma läktare.
– Det här är enormt tråkigt såklart. Sport är underhållning och publiken är en väldigt viktig del av det. Men vi måste lyssna på experterna och vad de föreslår och följa deras direktiv. Det viktiga nu är att man tar det som nu sker på allvar, för nu kommer ishockeyn i andra hand, säger Rögles klubbdirektör Daniel Koch i ett pressmeddelande.
De som har köpt biljett till Rögle–Malmö kommer att kompenseras via återköp eller presentkort, har Rögle meddelat på sin webbplats.
Det råder fortsatt stor osäkerhet kring hur det blir med SM-slutspelet. SHL har meddelat att ett beslut dröjer till under torsdagen.
– Det får såklart stora ekonomiska konsekvenser men åter igen så är det en liten sak i det stora sammanhanget. Folkhälsan är viktigare, säger Daniel Koch.
Catena arena inför en match.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Fakta

Inför matchen

Rögle–Malmö, Catena arena torsdag klockan 19

Aktuellt

Matchen spelas inför tomma läktare efter beslutet från regeringen under onsdagen. Rögle hade ingen träning efter bortamötet med Djurgården, sedan tidigare saknas skadade duon Leon Bristedt och Nick Sörensen.

I tabellen ligger Rögle på femte plats. Beroende på resultaten i SHL:s slutomgång kan laget sluta på alla positioner från tvåa till sexa.

Malmö är nia och kan inte gå upp eller ner i tabellen. Därmed kommer laget att spela play in.

Gå till toppen