Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunen tar över lekplatsen i Vikens hamn

Höganäs kommun tar över skötseln av lekplatsen i Vikens hamn. Kommunstyrelsen ger klartecken sedan hamnföreningen inte längre vill ha den på sitt ansvar.

2013 tog Vikens kultur- och byaförening initiativet och såg till att det byggdes en lekplats i Vikens hamn. Man betalade viss del av lekplatsen själv men fick även stöd via kommunen.
I höstas ville föreningen dock inte längre ta ansvaret för skötseln av lekplatsen. De ekonomiska resurserna räcker inte till. Dessutom finns lekplats på mark som Vikens hamnförening arrenderar och en omförhandling av arrendet har pågått ett tag.
Föreningen skickade därför ett brev till Höganäs kommun med en önskan om att kommunen skulle ta över.
Kommunstyrelsen säger ja. Därmed hamnar ansvaret för drift och underhåll i kommunal regi.
Lekplatsen anses strategiskt viktig eftersom det bara finns ytterligare en lekplats i gamla Viken. Kostnaden beräknas ligga på runt 35 000 kronor i året och det förväntas samhällsbyggnadsförvaltningen klara inom sin befintliga budget.
Gå till toppen