Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allt fler ser katastroffilmer för att hantera sin rädsla för corona

I Danmark vill en skribent att vi ska prata mindre om corona och mer om invandrare. I USA tonar Trump ner hotet. Men vi blir inte hjälpta av att kriser politiseras eller relativiseras. Det kan förklara varför så många ser om Steven Soderberghs pandemi-film. ”Contagion” påminner oss också om alla konspirationsteoretiker som försöker utnyttja kriser, skriver Rakel Chukri.

Konspirationsteoretikern Alan Krumwiede (Jude Law) startar krig mot CDC, USA:s folkhälsomyndighet i "Contagion".
Vissa människor får fullständigt fnatt över att epidemin dominerar nyhetsrapporteringarna. I onsdags gnällde den famöse författaren Mikael Jalving över att vänstern och överklassen inte delar ut pluspoäng till den som påpekar att ”invandringen från de varma länderna är långt farligare än corona”. Blogginlägget i Jyllandsposten – som handlade om islamistisk terror – avslutades smaklöst med att virus kommer och går men att det andra består. Några timmar senare blev det känt att Danmark stänger alla skolor och universitet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen