Annons

Annons

Annons

Coronapandemin

Inga svenskar får flyga från Kastrup – bara lämna flygplatsen

Svenskar som har biljetter till flyg från Kastrup kommer att stoppas. Hemvändande svenskar som kommer till flygplatsen släpps igenom. Det beskedet ger nu dansk polis.

Text

Vid en presskonferens på flygplatsen berättade representanter för Kastrups flygplats och den danska polisen om vad gränsstängningen innebär för flygresenärer.

Under lördagen ankommer flyg med ungefär 9 000 passagerare efter kl 12. Lika många blir det på söndagen, och de ska alla kontrolleras vid ankomsten för att polisen ska avgöra om de är danska medborgare eller har ”giltiga skäl” att komma in i landet.

Annons

Annons

Rasmus Skovsgaard, chef för polisen på Kastrup och Johnnie Müller säkerhetschef på Kastrups flygplats vid en presskonferens på lördagen.

Bild: Johan Nilsson/TT

Även om det är betydligt färre passagerare än normalt, kommer det att bli rejäla köer eftersom kontrollen samlas vid en gränsingång i ”finger C”, förklarade Johnnie Müller, som är säkerhetschef på Kastrup.

Till TT säger Rasmus Skovsgaard, chef för polisen på flygplatsen:

– Svenskar som har biljetter till flygresor från Kastrup kommer inte att släppas in i Danmark, men hemvändande svenskar som landar på Kastrup kommer att få möjlighet att återvända.

Han berättade också att Köpenhamnspolisen nu finns på plats ute på Pepparholm, inne i Kastrups flygplats och från och med söndag på Öresundstågens perronger för att göra inresekontroller.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan