Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så kommer trafiken till Danmark fungera

Danmarks beslut att stänga gränserna kommer att få mycket stor påverkan på både väg- och järnvägstrafik samt färjetrafiken. Resenärer uppmanas att följa utvecklingen och hålla koll på om man har rätt att resa in i landet.

Vägtrafiken över Öresundsbron stoppas på Pepparholmen vid den danska gränsen. Där finns en dansk gränskontroll, och de som inte bedöms ha giltiga skäl att resa in i landet avvisas och får vända om. Läs mer på länken nedan om vilka som har rätt att resa in i Danmark och inte.
Läs också Danmark har stängt gränserna – detta gäller
Gällande tågtrafiken kommer ett tåg i timmen i vardera riktning avgå mellan Malmö C och Copenhagen Airport. Avgångstiden från Malmö C är klockan XX.33, respektive klockan XX.22 från Kastrup. Dessa tider kommer att gälla från söndag klockan 13. Från klockan 13 på lördagen till klockan 13 på söndagen ersätter buss tågtrafiken på grund av ett planerat banarbete.
Beslutet med ett tåg i timmen grundar sig på danska polisens krav för att de ska kunna kontrollera tågen.
– Under dagen har vi fört samtal med danska myndigheter om att få köra fler tåg än enbart ett i timmen, men vi har fått nej, säger Maria Nyman, affärsområdeschef för tåg på Skånetrafiken i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Vi vet att det danska beslutet kommer att leda till såväl trängsel som väsentligt längre restider för våra resenärer. Därför kan vi nu bara uppmana våra kunder att planera sin resa noggrant och vara ute i god tid.
Trafikverket vädjar till alla resenärer och trafikanter att respektera restriktionerna och noga överväga sin resa. Man uppmanas också till försiktighet eftersom köer och trängsel kan uppstå.
Forsea meddelar via sin hemsida att deras färjelinjer mellan Helsingborg och Helsingör seglar enligt tidtabell. De resenärer som inte har giltiga skäl att resa in i Danmark avvisas vid färjeterminalen.
Gå till toppen