Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Primärvalet i Georgia skjuts upp

Ännu en amerikansk delstat flyttar fram sitt primärval inför höstens presidentval på grund av coronapandemin. Georgias invånare skulle ha röstat den 24 mars, men får nu gå till vallokalerna den 19 maj i stället.

Bernie Sanders (till vänster i bild) och Joe Biden gör upp om att bli demokraternas kandidat i presidentvalet i november. Arkivbild.Bild: Matt Rourke/AP/TT
Sedan tidigare har primärvalet i Louisiana flyttats fram från den 4 april till den 20 juni av samma anledning.
– Händelseutvecklingen är snabb och det är min högsta prioritet att värna hälsan för våra valarbetare, deras familjer samt samhället i stort, säger Georgias minister som ansvarar för folkomröstningar, Brad Raffensperger, till The Atlanta Journal-Constitution.
I Georgia har hittills 66 personer konstaterats vara smittade med coronaviruset och en person har avlidit, enligt tidningen.
På tisdag ska primärval hållas i delstaterna Ohio, Arizona, Florida och Illinois – som alla har bekräftade fall av smitta. Trots oro försäkrar de fyra delstaterna i ett gemensamt uttalande att valen kommer att hållas som planerat, rapporterar USA Today.
I primärvalen ska det avgöras vem Demokraterna ska ställa mot nuvarande presidenten Donald Trump i presidentvalet i november. Hittills leder Joe Biden med 878 delegater mot Bernie Sanders 725. För att bli utsedd behöver en kandidat få 1 991 delegater.
Gå till toppen