Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Artister klara till Bruksspelet 2020 i Klippan

Komikern Eva Westerling får visa sin musikaliska sida i årets upplag av Bruksspelet, förlagd till 1980-talet. Hon gör en av huvudrollerna tillsammans med skådespelaren Daniel Sjöberg och musikalartisterna Oskar Roslund och Elsa Fryklund.
– Det blir kanske lite mer skruvat än vanligt, säger Bruksspelets producent Heléne Lindquist.

Eva Westerling, skådespelare boende i Lund, som blev ett känt ansikte för svenska folket genom sin medverkan i Hipp hipp.Bild: Torbjörn Carlson
Manusskrivandet pågår för fullt inför årets bruksspel när castingen till de stora rollerna nu är klar. Ingen av artisterna har varit med förut.
I centrum för årets bruksspel finns en familj som arbetar på bruket under 1980-talet, när byggnader som hörde till bruket togs över av en man med stora idéer och visioner om ett spektakulärt besöksmål i Klippan – Silver hill.
– Det blir kanske lite mer skruvat än vanligt. Vi vill inte hamna i en fars, men det blir nog lite mer roligt. Det är så vi har tänkt när vi har castat, säger Heléne Lindquist.
Daniel Sjöberg spelade nyligen rollen som Eberhard Lindberg i Äppelkriget på Helsingborgs stadsteater.Bild: Jonas Norén
Mamman i familjen kommer att spelas – och sjungas – av skådespelaren och komikern Eva Westerling, kanske mest känd för sina figurer i Hipp hipp i början av 2000-talet och barnprogrammet Pax jordiska äventyr. Hon har också gjort mycket teater, och sjunger i flera band.
– Hon har en väldigt rockig röst och är dessutom fantastiskt rolig. Kan vi bara få upp en tredjedel av det på scenen är vi lyckliga, säger Heléne Lindquist.
Skådespelaren Daniel Sjöberg ska spela pappen i familjen. Han har en diger meritlista inom både teater och musikal och sågs nyligen i Äppelkriget på Helsingborgs stadsteater.
Oskar Roslund medverkade senast i Äppelkriget på Helsingborgs stadsteater.Bild: Frida Helene Hansen
Som sonen och dottern i familjen syns musikalartisterna Oskar Roslund och Elsa Fryklund, som båda gick ut högskolan för scen och musik så sent som förra året. Osbyfödde Oskar Roslund har även han synts i Äppelkriget och arbetar nu i en uppsättning på Värmlandsoperan.
– Jag såg föreställningen förra året och kände att det skulle vara roligt att jobba där själv. Det är en fantastisk spelplats, säger han.
Musikalartisten Elsa Fryklund gör en roll i årets bruksspel.Bild: Privat
För manus och regi svarar som vanligt Annika Kofoed, och musiken görs av P-O Nilsson.
Med en professionell inramning parat med Bruksspelet troget återkommande amatörskådespelare är det inte svårt att locka proffsen till föreställningen, säger Heléne Lindquist.
– Det är ganska många som hör av sig och är intresserade, det är roligt att vi är omtalade. Jag är ändå väldigt noga med att berätta vad man kan förvänta sig – långa dagar, varmt och kallt väder och asfalt. Jag får snarare ta i lite så att de ska komma hit och bli positivt överraskade, men de är ändå väldigt entusiastiska.
Bruksspelet har premiär i juli och spelas utomhus på Klippans pappersbruks område.
Gå till toppen