Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Coronaviruset

Mångmiljardpaket ska rädda jobb och företag

Regeringen presenterar ett nytt krispaket för svenska företag. Det kan omfatta minst 300 miljarder kronor, enligt finansministern. Bland annat införs redan från i dag ett system för att möta permitteringar och hindra varsel.
Läs också Mångmiljardpaket ska rädda jobb och företag
Coronaviruset

Så ska Helsingborg hålla igång skolorna

Fokus i Helsingborg är att hålla samhället igång med öppna skolor när coronaviruset sprider sig. Därför kan det bli aktuellt att flytta personal mellan skolor, men också från andra förvaltningar i staden.
– Vi kommer kanske stänga ner vissa verksamheter och flytta de resurserna till mer kritiska verksamheter, säger kommundirektör Palle Lundberg.
Läs också Så ska Helsingborg hålla igång skolorna
Coronaviruset

Rådet till äldre: Gå inte ut och handla

Från och med nu bör äldre personer undvika sociala kontakter så mycket som möjligt. På grund av coronaviruset avråder statsepidemiologen Anders Tegnell äldre från att gå ut och handla mat och göra andra vardagliga ärenden. – Jag hoppas att så många som möjligt kan hitta andra som kan hjälpa dem, säger Tegnell.
Läs också Rådet till äldre: Gå inte ut och handla
Coronaviruset

Glest bland måndagspendlare på väg mot den stängda danska gränsen

Det är den första måndagen med stängda, danska gränser. Och glest mellan passagerare, både på Öresundståg över Bron och på färjor mellan Helsingborg och Helsingör.
Läs också Glest bland måndagspendlare på väg mot den stängda danska gränsen
Ekonomi

Coronaraset blir allt djupare

Börskraschen som orsakats av spridningen av coronaviruset i världen fördjupas. Stockholmsbörsens OMXS-index inleder veckan med ett ras på över 6 procent.
Läs också Coronaraset blir allt djupare
Ängelholm

Ännu fler paviljonger byggs på Toftaskolan

Inflyttning till Munka Ljungby skapar tryck på barnomsorg och skola. I väntan på att en ny skola byggs blir det allt trängre på Toftaskolan, som utökar i höst med ytterligare två paviljonger.
Läs också Ännu fler paviljonger byggs på Toftaskolan
Landskrona

Ilska över ishallens usla skick: ”Läget är akut”

Kylaggregat går ofta sönder, isen blir bucklig av kondens, golvplattor släpper och det är mögel i konståkarnas träningslokal. Föreningarna som nyttjar ishallen har fått nog. – Vi är jättebekymrade. Läget är akut.
Läs också Ilska över ishallens usla skick: – Läget är akut
Skåne

Öresundskraft vill att HD förstör ”konfidentiell” information

Öresundskraft vill till Helsingborgs Dagblad ska upphöra att rapportera hemliga uppgifter till tidningens läsare. I ett brev till HD:s chefredaktör skriver styrelsen för det kommunala bolaget att de överväger att polisanmäla hur hemlig information har läckt från bolaget. "Jag uppfattar brevet som en attack mot den fria journalistiken", säger HD:s chefredaktör Jonas Kanje.
Läs också Öresundskraft vill att HD förstör ”konfidentiell” information
Sport

Leon Bristedt i samtal med flera NHL-klubbar

Leon Bristedt kan komma att lämna Rögle och SHL för NHL. Nyckelspelaren berättar om det konkreta intresset och sätter ord på vad han känner kring att säsongen avslutats på grund av coronaviruset.
– Snopet, tråkigt, men också ett beslut som är rimligt att fatta i det läge som råder, säger han.
Gå till toppen