Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Golfbana kan bli solcellspark

Vindkraft har många gånger varit kontroversiellt i Svalövs kommun. Men nu finns tankar på något som kanske inte väcker lika starka känslor: en solcellspark på gamla golfbanan i Svalöv. Dessutom har SD sedan tidigare lagt en motion om en sådan på gamla BT Kemi-området i Teckomatorp.

Det var flera år sedan det spelades golf på den gamla golfbanan i Svalöv, som här under en tävling 2002. Nuvarande ägare har länge försökt sälja marken. Det har varit på tal om att den tidigare golfbanan skulle bli åkermark igen. Men nu kan det bli solceller.Bild: Roland Stregfelt
Det var 2011 som trion Tomas Björklund, Göran Andersson och Peter Condrup tog över golfbanan utanför Svalöv. Men de har haft svårt att få golfbanan att gå runt ekonomiskt, och den har varit till salu i flera år nu. 2017 la golfklubben ner sin verksamhet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen