Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Volleybollklubben i Lerberget växer så det knakar

Ett 50-tal juniorer och ett tiotal nya tränare. Tillväxten är god i den unga volleybollklubben i Lerberget.

Tränaren Vilhelm Wranning med de unga volleybollspelarna Ted Galatin, Ella Nilsson och Tove Nilsson.Bild: Tove Scherman
Det var för två år sedan Henrik Mattsson drog igång det som är Höganäs yngsta idrottsförening. Han har en bakgrund som tennistränare och är utbildad idrottsledare, och han gillar volleyboll.
- Jag tränade själv i Ängelholm under en period. Men jag tyckte att det saknades en klubb i Höganäs. Volleyboll är en väldigt rolig sport och när mina barn blev större ville jag att de skulle får prova.
Föreningen Lerbergets volleybollsällskap drog i gång i liten skala för två år sedan. Då med runt 20 ungdomar i högstadiet och gymnasiet, nu har föreningen vuxit till mer än det dubbla och flera av de juniorer som var med från starten tränar de yngre.
- Flaskhalsen i en växande förening är tränarna, det vet jag av erfarenhet, säger Henrik Mattsson, som tidigare var huvudtränare i tennisklubben i Lerberget.
Runt tio av volleybollklubbens äldre juniorer arbetar i dag med att träna de yngre. Det är ungdomar som varit med sedan starten för två år sedan.
- Flera av dem spelar i dag tillsammans med juniorer från Ängelholm. Än så länge får vi inte i upp hela lag till seriespelen, säger Henrik Matsson.
Fredrik Mattsson, Lerbergets volleybollklubbBild: Tove Scherman
Från sex år och uppåt är barnen som spelar i klubben. De yngsta spelar så kallad kidsvolley, en anpassad variant för barn. Totalt har klubben runt 50 medlemmar och intresset ökar.
- Vi samarbetar med skolorna och har haft kurser för idrottslärare. Det är det bästa sättet för barnen att komma i kontakt med sporten, säger Henrik Mattsson.
Till träningspassen i sportcenter är det drop in för den som vill prova på.
- Det ska finnas en bredd av aktiviteter för barn och unga. Många börjar med volleyboll lite senare. För barn som kommit upp i tonåren kan det vara bra att få prova något nytt.
Av klubbens engagerade föräldrar är det flera som spelar volleyboll.
- Vi har några som spelat på elitnivå som tränar ungdomarna, vi försöker få ihop lag som kan matcha mot dem, säger Henrik Mattsson.
Målsättningen är att låta klubben växa i lagom takt med god tillgång till ledare för att hålla kvalitet i träningarna.
- Och till sommaren hoppas jag att vi kan arrangera beachvolley. Det bästa vore att skapa en plan med sand här intill sportcenter, säger Henrik Mattsson.
Gå till toppen