Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han tar kampen för tennisen på Maria park

Att driva banorna genom tennisklubben blev ohållbart. Nu har Benni Andersson tagit saken i egna händer – banorna på Maria Park ska rustas upp även om det blir på bekostnad av det egna kapitalet.

Benni Andersson brinner för sin tennis och har därför valt att försöka driva tennisbanorna på Maria Park i egen regi.Bild: Caroline Wickmark
Sedan 40-talet har tennisbanorna vid Engelska gången i Maria Park funnits, och i många år har tennisklubben Maria Park tennis drivit anläggningen. Den tidsepoken har nu avslutats.
– Nu har jag tagit över och jag bildat ett bolag som ska driva det. Förra året stod jag i valet och kvalet – ska jag lägga ner eller satsa? Sedan tog jag nytt tag och jag fick möjlighet att skriva avtal med samfälligheten som äger marken, säger Benni Andersson som varit engagerat i klubben sedan 70-talet.
Det blev helt enkelt för svårt att driva tennisbanorna ideellt.
– Det var inte så många som hade tid att hjälpa mig och det blev ohållbart. Och det gick inte ihop ekonomiskt, det är ingen guldgruva direkt.
Det är hans stora hjärta för tennis som ligger bakom satsningen.
– Jag kämpar vidare och nu har jag investerat eget kapital. Det finns ett visst underlag av folk som har spelat tennis på Maria Park tidigare men om det inte går runt så får jag väl lägga ner verksamheten, säger Benni Andersson.
För tillfället är nämligen banorna en sorglig syn. Det var många år sedan de renoverades och mycket regn har gjort dem vattensjuka. Steg ett som består av att fixa till dem har redan påbörjats.
– Det måste ha varit långt innan min tid de gjordes vid. Det har ju varit på premisserna att man har fått stänga banan och torka upp efter regn, men jag tänkte att vi ska sluta med det, säger Benni Andersson.
Dräneringen pågår för fullt och jordiga diken kantar banorna. Exakt vad renoveringskostnaden landar på vet han ännu inte, men han letar nu med ljus och lykta efter sponsorer. Han har skickat brev till ett 40-tal företag men responsen har blivit svag.
– Jag har ett driv – jag vill att det ska bli något extra här. Det är många människor som bor på Maria park och det blir fler hela tiden. Hade jag bara kunnat få kommunen eller andra sponsorer att hjälpa till lite så vore det jättebra. Jag har många idéer.
Som till exempel?
– Att det ska bli en fin anläggning som man kan vara stolt över. Det har varit mycket skadegörelse under åren och min ambition är att göra området säkrare. Jag vill ha mer belysning och nästa steg är jag skulle vilja stängsla in bodarna och kanske få en toalett och ett omklädningsrum.
Vad händer om det inte går runt ekonomiskt?
– Då får jag ju ta den smällen. Man får ta vissa risker här i livet, får jag tillbaka det jag satsat så blir jag nöjd.
Gå till toppen