Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF fortsätter ha öppna träningar

Det är fortfarande oklart när allsvenskan kan dra igång. Så länge håller HIF sina träningar öppna för allmän beskådan och räknar med match till helgen.

HIF:s Brandur Hendriksson inför en träningsmatch.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Samtliga klubbar från allsvenskan och superettan var under måndagsmorgonen med i en extrainsatt videokonferens för att att diskutera hur konsekvenserna av coronavirusets spridning drabbar seriestarterna på herrsidan.
– Alla klubbar är överens om att prioritet ett är att skjuta på seriestarten så långt som det behövs för att kunna spela inför publik och kunna avsluta säsongen, säger Midhat Kuduzovic, HIF:s media- och kommunikationsansvarige.
– Finns inte någon sådan lösning är tvåa på listan att någon gång inleda säsongen utan publik på arenorna. Men det vill vi så klart inte.
I dagarna väntas Uefa offentliggöra om EM, som egentligen ska spelas i sommar, ska skjutas upp. Innan Uefa har tagit det beslutet kan inte Svensk Elitfotboll fastställa när allsvenskan kan tänkas dra igång.
– Och vi kan inte gå emot regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut i och med att vi vill spela med publik, säger Midhat Kuduzovic.
HIF tränade under måndagen.
– Tills vidare tränar vi som vanligt och håller träningarna öppna. Våra supportrar och de som följer oss betyder allt för oss, vill man se träningarna tycker vi att man ska kunna göra det, säger Midhat Kuduzovic.
– Däremot skulle vi vara tacksamma om man inte är för närgången med spelare och ledare, utan att man håller sig lite på avstånd. Vi har alla ett ansvar i det här, det ansvaret hoppas jag att man kan ta om man besöker våra träningar.
Midhat Kuduzovic.Bild: PETTER ARVIDSON
Den gångna helgen gick HIF miste om matchspel. På lördag har de en träningsmatch borta mot Trelleborg inplanerad.
– Det som alla klubbar i Sef [Svensk Elitfotboll] har tagit ett gemensamt beslut om är att träningsmatcher ska kunna spelas, dock utan publik. Det utgår vi från just nu, sen behöver vi ha en fortsatt dialog med Trelleborg. Som det set ut nu kommer matchen bli av, men utan publik, säger Midhat Kuduzovic.
HIF har stängt gymmet på Olympia för alla ungdomsspelare. A-laget använder det, men det städas och desinficeras extra noggrant. Det finns handsprit i alla mötesrum.
– Alla anställda, alla spelare och ledare i A- och ungdomslag och även föräldrar till ungdomsspelare hålls löpande informerade från klubbledningen om vad som gäller, säger Midhat Kuduzovic.
– Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi hälsar inte med någon genom att ta i hand eller kramas och de bitarna.
Har några i klubben visat symptom?
– Nej.
Gå till toppen