Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Distansutbildning på gång för Klippans gymnasieelever

Efter de senaste riktlinjerna från regeringen blir det utbildning på distans för elever på Klippans gymnasieskolor. Bara vissa praktiska moment i årskurs tre och inom vuxenutbildningen undantas, liksom gymnasiesärskolan.

Under tisdagsförmiddagens kom nya riktlinjer för bland annat gymnasieutbildningar i Sverige med anledning av coronaviruset. De innebär att så mycket utbildning som möjligt ska ske på distans.
– Jag kan inte säga något nu men vi har förberett för distansundervisning, säger skolchefen Rose-Marie Bergman.
Klippans gymnasieskolor – Åbyskolan, Tegebruksskolan och flygteknik i Ljungbyhed – har både teoretiska och praktiska utbildningar. Under dagen ska skolledningen bestämma hur upplägget ska se ut.
– Vi tänker att det finns några praktiska specialprogram som det blir svårt att ha på distans. Men för de teoretiska utbildningarna blir det förmodligen så. Vi ska ha möte om detta nu klockan 11, säger Rose-Marie Bergman.
Strax efter lunch blev det klart att Klippans gymnasieskolor och vuxenutbildningen påbörjar distansundervisning med omedelbar verkan. Det beslutet gäller fram till den 3 april.
Undantag från det beslutet görs för de praktiska moment som finns inom vissa program i årskurs tre och inom vuxenutbildningen.
– Vi har olika plattformar som vi har möjlighet att använda vid distansundervisning. Det är förberett och allt material är framtaget, säger Rose-Marie Bergman.
Örkelljunga Utbildningscentrum beslöt sent på tisdagen att övergå till digital undervisning för gymnasieelever och elever på vuxenutbildningen från och med onsdagen. Delar av vuxenutbildningen har redan digital undervisning, andra delar ställs in helt. Det gäller SFI, yrkesvux industri och särvux.
Även Åstorps kommun meddelade på tisdagen att vuxenutbildningscentrum ställer in närundervisning och planerade prov in från och med 18 mars. All undervisning kommer att ske digitalt.
I Perstorp stängde man gymnasieskolan redan på måndagen och införde distansstudier. Även Bjuv har sedan tidigare gått över till distansstudier för sina vuxenstudenter.
Texten är uppdaterad med ny information.
Gå till toppen