Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF-matcher ställs in: ”Får sätta ett nytt försäsongsschema”

HIF förbereder sig på en rekordlång försäsong.
– Så mycket viktigare grejer än att bara spela fotboll pågår just nu, säger chefsscouten Adil Kizil.

HIF och Andreas Granqvist kommer inte spela mot Trelleborg och Norrby.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
HIF ställer in träningsmatcherna mot superettanlagen Trelleborg och Norrby till följd av spridningen av coronaviruset. Matchen mot Trelleborg skulle spelas på bortaplan på lördag medan HIF skulle ta emot Norrby i ett allsvenskt genrep på Olympia den 26 mars.
Chefsscouten Adil Kizil uttalar sig:
– Det är inte jättedramatiskt. Vi inväntar beslut om när nya datum sätts för premiären och vi vill sätta ett nytt schema så att vi kan ge de bästa förutsättningarna som möjligt till våra spelare. Därför har vi valt att ställa de här matcherna, i dialog med de andra föreningarna var det inga konstigheter. Vi avvaktar och får sätta ett nytt försäsongsschema.
Hur påverkar det här laget?
– Det blir en ännu längre försäsong, men det handlar om att ha respekt för situationen som den är. Så mycket viktigare grejer än att bara spela fotboll pågår just nu. Det är människor och människoliv, det viktigaste är att vi följer rekommendationerna och försöker göra det bästa av situationen och respektera den.
HIF:s chefsscout Adil Kizil.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Som läget är just nu tränar HIF på. Träningarna är öppna för allmän beskådan.
– Ja, tills vidare om inte några andra rekommendationer kommer. Vi har en konstant dialog med klubbledningen, ledarstaben och dem är alltid i dialog. Vi håller det flytande och väntar in besked, säger Adil Kizil.
Gå till toppen