Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler äldre får hjälp med matinköp från Klippans kommun

Med anledning av coronavirusets framfart får nu alla äldre med insatser från Klippans äldreomsorg möjlighet att få hjälp med matinköp. Under torsdagen kommer alla berörda få brev hemskickade med information.

Äldre personer över 70 år rekommenderas att hålla sig hemma på grund av smittorisken. I Klippan utökar man nu insatser för att underlätta i vardagen och erbjuder fler hjälp med inköp via Mathem.se som kommunen använder.
– Det gäller alla våra brukare som har någon form av insats beviljad inom äldreomsorgen, det räcker att man har ett trygghetslarm till exempel. De är ju registrerade i vårt system, säger äldreomsorgschefen Ingela Holmström.
Under onsdagen gick kommunen ut med informationen på sin hemsida och brev skickades ut till alla berörda. Under torsdagen förväntas breven nå de berörda och inom en vecka kan hjälpen vara igång. Insatsen erbjuds även de som valt en annan aktör än kommunen för sina insatser.
– De som inte ansökt eller beviljats det tidigare får erbjudande om att de kan få handlat några veckor framöver för att undvika affärerna, säger Ingela Holmström.
Även kyrkan i Klippan har erbjudit sig att hjälpa till med handling åt äldre.
Gå till toppen