Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Vi vill återgå till 37-timmarsvecka”

Ulrika Thulin (S) svarar Ann-Li Ullerholm (SD) och Lisbeth Madsen (M) om arbetstid för vård- och omsorgsanställda i Bjuv.

Intressant att Sverigedemokraterna och Moderaterna hänvisar till att ni lyssnat på experter när det gäller att minska antalet anställda per chef, vilket var vårt ursprungsförslag. Att lyssna till experter verkar inte vara något ni alltid gör, utan bara när det passar er. Tänker bland annat på Bjuvsbostäder och SD-partiledares uttalande ”en regering som bara förlitar sig på expertkunskaper inger inget förtroende”.
Det är viktigt att ni, Sverigedemokrater och Moderater, är så tydliga i er insändare med att ni inte vill återgå till 37-timmarsvecka inom vård- och omsorg. Då vet alla anställda och medborgare er inställning i den frågan.
Det blev fel för några år sedan och det vill vi rätta till. Vår politiska ambition är att återgå till 37-timmarsvecka som heltidsnorm.
Den 18 september 2019 la vi socialdemokrater tillsammans med våra samarbetspartier ett uppdrag till personalavdelningen att återuppta förhandlingarna med de fackliga företrädarna för att återgå till heltidsnorm med 37-timmarsvecka, istället för dagens 38,25-timmarsvecka.
Bland det första Sverigedemokraterna och Moderaterna gör när man får makten, är att den 29 januari i år ta upp ärendet och avbryta processen. Nu har inte personalavdelningen längre uppdraget att förhandla med de fackliga företrädarna om att återgående, tack vare er sverigedemokrater och moderater.
Vi socialdemokrater kommer fortsätta arbeta politiskt för att förbättra för våra anställda inom Bjuvs kommun och då framför allt för våra hjältar i vardagen inom vård, skola och omsorg.
Ulrika Thulin (S)
Läs också Min mening: ”Ja, vi vet vad vi vill”
Läs också Min mening: ”Vet SD och M egentligen vad de vill?”
Gå till toppen