Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Wall Street öppnar nedåt

Kursfallen fortsätter på Wall Street. ArkivbildBild: Richard Drew/AP/TT
Börserna på Wall Street inleder onsdagens handel med nya kursfall. Dow Jones industriindex har efter en dryg timmes handel fallit till 4,7 procent.
Nasdaqs kompositindex har samtidigt backat 3,5 procent, medan det bredare S&P500-index ligger på minus 4,5 procent.
Stämningen präglas av en bred nedgång på ledande Europabörser och ett kraftigt fall för råoljepriset till den lägsta nivån på 18 år och en turbulent valutamarknad, där valutor som pund och svenska kronor tillhör slagpåsarna.
Krissignalerna från andra delar av marknaden är tydliga, där det på räntemarknaden i USA finns tecken på svårigheter att hitta dollarfinansiering – trots likviditetsstöd från USA:s centralbank Federal Reserve (Fed).
På räntemarknaden sticker också räntorna iväg uppåt på statspapper från vad som betraktas som de mest riskfyllda länderna i krisen. Räntan på en italiensk statsobligation har exempelvis lyft till över 3 procent, vilket kan jämföras med nivåer kring 0,90 procent under större delen av februari.
Ett liknande räntelyft har inte synts till i Italien sedan eurokrisen härjade som värst 2011.
Gå till toppen