Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åstorps kommunalråd fick anonymt hotbrev

Kommunalrådet Ronny Sandberg (S) har fått ett anonymt hotbrev skickat till sig. ”Det är beklagligt i ett demokratiskt samhälle”, säger han.

Arga mejl, brev och telefonsamtal är inget ovanligt för Åstorps kommunalråd Ronny Sandberg. Det får man räkna med, menar han.
– Jag förstår att många blir arga som inte håller med mig om min politik eller mina idéer, det hör ju lite till, säger han.
Men i förra veckan fick han ett anonymt brev skickat till sig från en person som var upprörd över diverse förändringar i kommunen, bland annat gällande gångbron över järnvägen, höghusen vid Storgatan och det kommunala va-projektet i Högalid och Maglaby.
Det som skiljde detta brev från andra var att Ronny Sandberg upplevde det som hotfullt, inte bara mot sig själv utan också sin familj.
Brevet avslutades såhär: ”Du ska omgående lägga ner dessa projekten och avgå som kommunalråd senast den 1/5-20. Tänk på dina barn och barnbarn!”
– Jag kände inte att det var av omtanke utan tog det som lite hotfullt, säger Ronny Sandberg.
Händelsen är polisanmäld. På Facebook stöttar nu Socialdemokraterna sin partikollega och har delat en bild på Ronny Sandberg med texten ”Rör inte vårt kommunalråd”.
Gå till toppen