Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fullmäktige i Båstad bantas i virusets spår

Antalet ledamöter i Båstads kommunfullmäktige minskas från 41 till 23 stycken. Enbart ärenden som är viktiga för kommunens fortsatta arbete tas upp.

Kommunfullmäktiges ordförande Thomas Andersson (L).Bild: Britt-Mari Olsson
Båstads kommun minskar antalet ledamöter i kommunfullmäktige efter en överenskommelse som samtliga partiers gruppledare står bakom.
Fullmäktiges ordförande Thomas Andersson (L) meddelar att beslutet fattats med hänsyn till ledamöternas och tjänstemännens eventuella exponering för eventuell virussmitta. Samtidigt kan fullmäktiges arbete fortsätta.
Planen är att nästa sammanträde onsdagen den 25 mars ska genomföras.
När det gäller listan med ärenden läggs fokus på de som är viktiga för kommunens fortsatta arbete och även för beredskapen vad gäller coronaviruset.
Överenskommelsen görs då partiernas gruppledare befarar att en del ledamöter inte kan eller vill delta på sammanträdet den 25 mars och att antalet ersättare då inte räcker till. Balansen mellan majoritet och opposition står fast.
Sammanträdeslokalen blir som tidigare Sessionssalen i kommunhuset och möbleringen görs så att avståndet mellan politikerna blir cirka två meter. Man meddelar även att fikapausen ställs in.
Även i samband med fullmäktigesammanträdet i april kommer antalet ledamöter att vara reducerat.
Fakta

Antalet ledamöter i Båstads bantade kommunfullmäktige

Moderaterna 6 mandat (i vanliga fall 10)

Bjärepartiet 5 mandat (9)

Socialdemokraterna 3 mandat (6)

Centerpartiet 3 mandat (6)

Liberalerna 2 mandat (4)

Sverigedemokraterna 2 mandat (3)

Miljöpartiet 1 mandat (2)

Kristdemokraterna 1 mandat (1)

Gå till toppen