Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är fem aktiviteter i Ängelholm som funkar – även i coronatider

I dessa coronatider är det många aktiviteter stängs ner eller ställs in. Men här är fem aktiviteter i Ängelhom som fortfarande går att genomföra.

Ta en promenad i skogen.Bild: Niklas Gustavsson
1. I helgen väntas det bli omkring fem grader och sol. Att vara ute i naturen är en aktivitet som inte strider mot de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten gått ut med. Men viktigt är att hålla avstånd ifrån varandra för att undvika smittspridning.
I Kronoskogen kan man cykla och promenera. Skogarna på Hallandsåsen och kring Västersjön är också fina så här års. Så det är en god idé är att packa en matsäck och ge sig ut.
Det går bra att fiska – trots coronaviruset.Bild: Tom Wall
2. Fiskesäsongen har dragit igång. Viktigt att tänka på är att fiskekort krävs för att fiska i sötvatten.
Hembygdsparkens lekplats är öppen för besökare.Bild: Niklas Gustavsson
3. Hembygdsparken står alltid öppen för besökare. Även lekplatsen, Pytteskogen och grillplatserna är öppna. Vill man så kan man hälsa på djuren. Viktigt är även här att tänka på att hålla ett rimligt avstånd ifrån varandra, för att minska eventuell smittspridning.
På söndag anordnas även en tipsrunda i Hembygdsparken.
Vattnets hus Ängelholm har ökat städfrekvensen, och håller även de öppet.Bild: Niklas Gustavsson
4. Vattnets hus håller samtliga bassänger öppna. Hygienreglerna är fortsatt de samma, där dusch av hela kroppen är ett måste innan man hoppar ner i någon av bassängerna.
Sara Hagström, som är platschef på Vattnets hus, berättar att de ökat städfrekvensen på badhuset. Senast igår skedde ett byte av klor och i poolerna.
På badhusets hemsida informeras även om att riskgrupper, de som besökt något riskområde eller de som känner sig det det minsta sjuk ska avstå från besök.
Järnvägens museum håller öpet som vanligt.Bild: Niklas Gustavsson
5. Järnvägens museum har öppet tisdag-söndag klockan 10-17.
Förutom de permanenta utställningarna finns loksimulatorn Locomotion, modelljärnvägar och Lekstallet för de minsta. Man kan även gå en klurig tipsrunda.
Som tillfällig utställning visas spårrensarvagnen Qce, som användes från 1940-talet till sent 1970-tal och är inlånad från Järnvägsmuseet i Kristianstad.
Gå till toppen