Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rögle bekräftar – sex spelare lämnar klubben

Sex spelare bekräftas nu som förluster av Rögle, däribland Roman Will, Kodie Curran och Ted Brithén.

Ted Brithén och Kodie Curran.Bild: LUDVIG THUNMAN
Säsongen är över och nu har arbetet med att bygga nästa lag påbörjats. På fredagen meddelade Rögle att sex spelare lämnar: Ted Brithén, Dominik Bokk, Daniel Bertov, Kodie Curran, Hampus Gustavsson och Roman Will.
– Vi har gjort en riktigt bra säsong där många av våra spelare lyft sig till nya höjder. Givetvis så ökar därmed deras attraktionskraft och för flera spelare som lämnar oss så handlar det om att få chansen att mäta sig med de allra bästa i världen. Det är ett bra betyg för vår organisation men givetvis så kommer vi att sakna de här spelarna. Vi önskar dem lycka till i framtiden, säger sportchef Chris Abbott på klubbens webbplats.
Framför allt Ted Brithén och Kodie Curran kommer att lämna enorma hål efter sig.
– Jag har fått en möjlighet som jag inte kan tacka nej till. Det passar både mig och familjen perfekt att göra det här nu. Men jag har fortfarande kvar drömmen och målsättningen att vinna ett SM-guld med Rögle, säger Brithén.
Backen Kodie Curran lämnar också för en ny utmaning utomlands.
– Kodies utveckling och förvandling som spelare och person sen han kom till oss är en fantastisk story. Jag är stolt över att kunna använda Kodie som exempel på hur vi i Rögle vill att våra spelare ska ges förutsättningar och möjlighet att uppnå sina drömmars mål, säger Chris.
När det gäller Daniel Bertov och Hampus Gustavsson meddelar Rögle bara att de har utgående kontrakt och lämnar. Klubben skriver också på sin webbplats att det inte är fattat några beslut kring Kevin Wennström och Chris DeSousa, vars kontrakt också går ut. Nick Sörensen har missat stora delar av säsongen på grund av hjärnskakning. Även hans kontrakt går ut.
– I Nicks fall handlar det i första hand om att bli frisk och återgå till ett normalt liv, säger Chris Abbott till Rögles webbplats.
Gå till toppen