Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gymnasiesärskolan öppnar igen i Klippan

När Klippans kommun fattade beslut om att gå över till distansundervisning inom gymnasieskolan inkluderades även gymnasiesärskolan. Nu ändrar kommunen på det beslutet.
– Vi upptäckte ganska snabbt att rekommendationen inte gällde gymansiesär, säger Lars Boije, verksamhetschef för gymnasie- och särskolan.

I tisdags, 17 mars, kom nya riktlinjer gällande bland annat gymnasie- och vuxenutbildningar med anledning av coronaviruset. Samma dag beslutade Klippans kommun att i princip all gymnasieundervisning skulle ske på distans. Beslutet gällde då även gymnasiesärskolan.
Men nu har kommunen tänkt om efter att ha förstått att rekommendationen inte omfattar den delen av gymnasieutbildningen.
– Vi ändrade oss ganska snabbt där och är måna om den här elevgruppen får det stöd de behöver, säger Lars Boije.
Enligt honom var merparten av gymnasiesärskolans elever redan sjuka och hemma från skolan när beslutet togs. Därför ska endast ett litet antal ha drabbats av förändringen.
– Vi kommer igång nu direkt igen, måndag är förhoppningen. Rektor och personal har kontakt med vårdnadshavare idag, säger Lars Boije.
Gå till toppen