Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldskyttar från Ljungbyhed tävlar flitigt

Inte mindre än tre guldmedaljer tog tjejer från Ljungbyheds pistolklubb hem från Svenska ungdomsmästerskap för två veckor sedan. För den lilla aktiva klubben duggar tävlingarna tätt – även i coronatider.
Astrid Rosdahl, Ingela Möllerstedt och Amanda Persson på väg mot bilen, redo för färd mot helgens tävling i Vinslöv.Bild: PETTER ARVIDSON
Bilarna är packade för färd till kretstävlingar i Vinslöv. Ungdomar och medföljande vuxna från Ljungbyheds pistolklubb sammanstrålar i klubblokalen i Ljungby skola på lördagsförmiddagen.
Tävlingen blir av trots att många arrangemang annars ställs in för att dämpa smittspridning. Skyttarna ser i det här fallet inga skäl att stanna hemma.
– Inte med den tävlingen eftersom det är så pass få skyttar som är inne och skjuter samtidigt. Vi ser ett värde i att hålla ungdomsaktiviteterna uppe, säger Conny Nilsson, ungdomsansvarig i pistolklubben.
När Svenska ungdomsmästerskapen i luftpistolskytte avgjordes i Töreboda 7-8 mars tog elvaåriga Nova Möllerstedt hem inte mindre än två individuella segrar. Hon tävlar i klassen LP11, som är den yngsta åldersklassen.
– Det var roligt, säger hon om tävlingen.
Tre tjejer som tog hem medaljer till klubben på Svenska ungdomsmästerskapen: Amanda Persson, Nova Möllerstedt och Saga Rosdahl.Bild: PETTER ARVIDSON
Hela familjen är engagerad i pistolklubben. På lördagen ska Pappa Andreas Möllerstedt istället ansvara för ett klubbmästerskap på hemmaplan på skjutbanan i Rynke. Mamma Ingela Möllerstedt följer med Nova till Vinslöv.
– Vi har hittat ett gemensamt intresse i familjen. Lillebror Elias är också med ibland, säger Ingela Möllerstedt,
På tävlingen i Töreboda blev det också ett guld till Ljungbyhedsklubben tack vare Saga Rosdahl och Amanda Persson, vilkas individuella resultat räknades samman till ett lagguld i klassen LP20F.
Amanda Persson är 15 år och har som flera andra i klubben skytteintresset i familjen. För hennes del började det med att hon följde med sin bror till klubben som fyraåring.
– Man tävlar med sig själv och blir bättre hela tiden, svarar Amanda Persson på frågan om varför hon fastnat för sporten.
Astrid Rosdahl, Nova Möllerstedt, Amanda Persson och Saga Rosdahl visar hur luftpistolskytte går tillBild: PETTER ARVIDSON
Amanda lockade i sin tur Saga Rosdahl att börja med luftpistolskytte.
– Jag följde med på tävlingar, provade och tyckte det var kul, säger Saga, vars syster Astrid Rosdahl också är med och tävlar.
Ungdomar och ledarna låser klubbstugan och går mot bilarna. Mentalt är uppladdningen inför dagens tävling redan i gång.
Astrid Rosdahl förklarar hur förberedelsen går till på plats.
– Man gör lite armrörelser. Om man har en dålig dag peppar man varandra.
Nova Möllerstedt framför övningsbanan i luftpistolskytte. Hon tog två individuella guld vid Svenska ungdomsmästerskapen i Töreboda 7-8 mars.Bild: PETTER ARVIDSON
Conny Nilsson, ungdomsansvarig i Ljungbyheds pistolklubbBild: PETTER ARVIDSON
Fakta

Ljungbyheds pistolklubb

Klubben har totalt 60 medlemmar, varav cirka 35 som är aktiva. Åtta ungdomar tränar och tävlar. Ljungbyheds pistolklubb bildades 1944 av Ljungbyhedsbor som ville ha en civil pistolskytteförening. Klubben har sina lokaler i gamla Ljungby skola, där man övar luftpistolskytte.

Gå till toppen