Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han vill se utsmyckningen på plats i Ekeby

Ett erbjudande till Bjuvs kommun om en utsmyckning i Ekeby har fått vänta på svar. Nils Nilsson (C) har förslag på utformning och hoppas på ett ja.

Bakom erbjudandet står Ekebybon Elin Sigebo, som vill bekosta en offentlig utsmyckning i sin hemby och hörde av sig till Bjuvs kommun om detta hösten 2018.
Frågan om kommunen kan tacka ja till donationen är inte avgjord. I höstas ansåg kultur- och fritidsnämnden bland annat att kommunens ansvar för underhåll och skötsel var oklart.
En idé är att utsmyckningen ska bestå av en miniatyrskulptur av Skrombergaverken. Ett förslag på placering för är vid Lillemarksvägen, med utsikt över fabriksområdet. Där har Skromberga akademi rest en sten och där står också en bänk.
Nu tycker centerpartisten Nils Nilsson att det är dags för kommunen att ge klartecken och säga ja till donationen. I en motion till fullmäktige föreslår han en utformning där utsmyckningen fästs på en bottenplatta för att underlätta skötsel och kunna flyttas vid behov.
– Det ska inte behöva bli så dyrt, säger Nils Nilsson, som hoppas på ett ja till donationen.
– Jag kan tycka att det är ganska synd att låta en sådan möjlighet gå förbi.
Gå till toppen