Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mitt i krisen – prisutdelning till stans bästa entreprenörer

Helsingborgarna har sagt sitt och rösterna är räknade. Årets bästa butik, restaurang och servicehjälte är utsedd – men prisceremonin blev annorlunda.

Årets eldsjäl blev Per Svanberg, vd för Ica Kvantum på Söder.Bild: Jakob Thorell
Det är inte mycket som går som planerat i dessa dagar. Precis som många andra evenemang fick Helsingborg city award ställas in på grund av coronaspridningen. Men vinnarna uppmärksammades ändå.
På fredagen begav sig prisutdelningspatrullen ut på stan för att överraska och hylla vinnarna i de olika kategorierna. Mottagandet blev såklart glatt.
Icahandlaren Per Svanberg som driver Kvantum på Söder fick pris som årets eldsjäl.
”Det är med stor glädje, stolthet och ödmjukhet jag idag fått utmärkelsen! Tusen tack till alla som röstat” skrev han i en kommentar på butikens Facebooksida efter han fått motta diplom och blommor.
Chocolattes ägare Martin Persson fick unna sig en extra pralin på fredagen.Bild: Tobias Andersson
Ägarna och personalen på Årets butik, Chocolatte, blev lika glada och publicerade denna hälsning:
”En glädjande, jublande och hurrande fredagsnyhet... Årets butik 2020 blev vårt kära Chocolatte! Vi är så lyckliga att vi dagligen får göra vår grej tillsammans med er, med stora leenden dagarna igenom!”
Årets restaurang blev familjeföretaget Mommees, som drivs av mamma och döttrar Thamhaksa. Restaurangen ligger på Södra Storgatan och serverar hemlagad asiatisk mat. Mamma och storasyster står vid grytorna, lilla- och mellansyster sköter service och ruljans.
”Vi kan börja tidigt på morgonen och sluta sent på kvällen. Då är vi alla trötta men det finns inga tvivel på att mina systrar och mamma vill det här lika mycket som jag”, sa Shabana Thamhaksa i en intervju för några år sedan.
Helsingborg city awards arrangeras av Citysamverkan. Allmänheten har fått rösta på sina favoriter i olika kategorier under en månad.
Dalavan, Sivali och Shabana Thamhaksa driver Mommees som blivit utsedd till Årets restaurang på Helsingborg city awards. Storasyster Sunitta Thamhaksa arbetar också i företaget.Bild: Caroline Wickmark
Läs också Familjen Thamhaksa är samlad kring grytorna igen
Fakta

Vinnarna i Helsingborg city awards

Årets restaurang: Mommees

Årets kafé: Brukets kaffebar

Årets butik: Chocolatte

Årets eldsjäl: Per Svanberg, Ica Kvantum på Söder

Årets servicestjärna: Jakob Laursen på Åhléns

Årets fastighetsägare: Wihlborgs

Gå till toppen