Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mordförsök i Helsingborg – man hittad allvarligt skadad

Strax efter midnatt på söndagen fick polisen larm om en misshandel på Södergatan, utanför en restaurang. Flera patruller skickades dit och på plats hittades en allvarligt skadad man i 35-års åldern.

Mannen fördes till sjukhus av ambulans. Polispatrullerna tog upp vittnesuppgifter på de personer som fanns i och utanför restaurangen. En teknisk undersökning är gjord på platsen och alla avspärrningar var på söndagsmorgonen hävda.
– Utredningsläget är väl rätt så hyfsat. Vi har pratat med många vittnen. Vi jobbar med inre spaning, vi ska fortsätta med förhör under dagen, analysera bildmaterial från restaurangen med mera. Så vi har gott hopp om att identifiera gärningsmän i detta, säger Torsten Persson, inre befäl i Helsingborg.
Var det flera gärningsmän?
– De har nog ingått i ett gäng. En del känner vi till redan, men inte i vilken roll det har varit. Det gäller att få fram rätt folk så sa vi nog få fram vem det är.
Vad innebär ”gäng”?
– Vi vet att det har varit någon form av gängkonstellation, eller kompisar. Målsäganden har varit med några kamrater. Vi tror att gärningsmannen har ingått i en annan konstellation av kamrater.
Den man som blev utsatt för misshandeln är inte känd av polisen sedan tidigare. Han har inte blivit förhörd.
– Han blev förd till sjukhus på grund av skadebilden och var rätt så illa däran, säger Torsten Persson.
Om mannen blivit misshandlad med någon form av tillhygge vill inte Torsten Persson uttala sig om. Han vädjar till eventuella vittnen att kontakta polisen.
– Om någon har sett något, framför allt utanför restaurangen, får de gärna höra av sig till oss, säger han.
En anmälan om mordförsök är upprättad, men det finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet.
Gå till toppen